Inkoop van Diamanten

Inkoop diamant

Wilt u uw diamanten verkopen? Hebt u diamanten die u niet langer wilt bewaren? Bent u op zoek naar een betrouwbaar adres om extra geld te krijgen voor je waardevolle diamanten? Wij kopen uw diamanten op. Wij weten hoe belangrijk uw diamanten zijn en zullen ze kopen met volledig respect en begrip. Als we tot een onderlinge afspraak komen over de prijs, wordt u direct contant uitbetaald of wordt het bedrag op uw rekening gestort. Er is geen verplichting om te verkopen en er zijn geen kosten verbonden aan de taxatie.

 

 


 

 

 

Dit zijn de minimale prijzen die u voor uw diamanten kunt krijgen.

Zetting en onbeschadigd verwijderen van het sieraad speelt een grote rol.

Diamanten met HRD, IGI of GIA certificaten worden uiteraard tegen een hogere prijs uitbetaald. 

 

 

Wat betaalt u voor 1.00 crt briljant terug?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden hebben wij meer informatie nodig. Er komen veel dingen bij kijken, zoals kleur en zuiverheid. Vroeger was dat niet belangrijk, maar tegenwoordig is de technologie zo ver gekomen dat er onderscheid moet komen tussen de stenen. De prijzen die wij uitbetalen voor 1,00 crt steen is van zuiverheid I3 Kleur M € 219,- T/M zuiverheid IF kleur D € 9250,-  Dat is wel een verschil van € 9000,-. Om een voorbeeld te kunnen geven, voor een 1.00 crt briljant VSI kleur H Krijgt u uitbetaald € 2160,-. Verhouding tussen Amerikaans Dollar en Euro speelt ook een grote rol in de prijzen.  

Ik heb een certificaat, moet ik die meenemen?

Als het een HRD, IGI, EGL, AGS of GIA certificaten zijn, neem ze dan mee. Andere certificaten zijn geen geldige certificaten. Dat zijn certificaten die meegeleverd worden bij aankoop voor echtheid.

Ik heb een Taxatierapport van waarde, krijg ik dat uitbetaald?

Ja en nee, licht eraan voor welk doeleinde de taxatie is opgemaakt. Veelal worden taxaties gemaakt voor de verzekering of een andere doeleinden. Prijzen die vermeld staan zijn meestal te hoog. U zou ongeveer 30% - 40% uitbetaald krijgen van wat er vermeld staat in het taxatierapport.

Welke diamanten kopen wij niet in?

Diamanten die achteraf verbeterde helderheid hebben gekregen (CE)

Diamanten die laser geboord zijn

Kunstmatig gekleurd zijn

Helderheid hebben van SI3, I1, I2 of I3

Kleiner zijn dan 5 punten

 

Wat is Diamond Fluorescentie?

In de diamantindustrie heeft het bestaan van fluorescentie in een diamant (een natuurlijke mineraal-eigenschap van de diamant) veel debatten veroorzaakt en heeft in veel gevallen invloed op de prijsstelling van diamanten. Bij gekleurde diamanten zou het - in tegenstelling - meer waard zijn, omdat het een betere schittering heeft. 

 

GOUD

 69,947

euro per gram

Goudprijs per gram

ZILVER

 0,880

euro per gram

Zilverprijs per gram

Hoogste goudprijs
garantie!!